Teiskon Rubiini


Uskomaton kuohujuoma

Mahdotonta, totesi eräs sanomalehden toimittaja (eng. journalist) saadessaan ensi kertaa tiedon Suomessa kasvaneista viinirypäleistä tehdystä kuohuviinistä. Artikkeli jäi tuolloin epäuskon takia tekemättä, mutta myöhemmin kuohujuoma Rubiini on tullut hyvinkin tunnetuksi.

Rubiinista on tullut monen tapahtumajärjestäjän suosikkijuoma. Vuosi vuodelta yhä useammassa juhlan kunniaksi nostetussa maljassa poreilee Rubiini.

Syy takavuosien toimittajan epäuskoon oli ymmärrettävä. Suomalaiset eivät ole tottuneet ajatukseen siitä, että kylmissä oloissamme voisi ensinnäkään kasvattaa viinirypäleitä, saati tehdä niistä korkealaatuista kuohuviiniä.

Rubiini osoitti ennakkoluulot virheellisiksi. Tietyt viinirypälelajikkeet kasvavat hyvin Suomen kesän aikana,

kunhan niistä huolehditaan oikein. Ja niin tekee tuttu viininviljelijä, jolta Rubiinin viinirypäleet hankimme. Ne käytetään perinteisessä maskikäymisessä kuorineen.

Jokainen kesä jättää omat persoonalliset jälkensä Rubiiniin. Se sai nimensä ensimmäisen tuotantoerän oranssin, ruskean ja punaisen väriyhdistelmästä. Syy vahvaan väriin oli tuon kesän aurinkoisten päivien suuri määrä. Seuraava kesä oli sateisempi ja juoman väri hieman haaleampi.

Sateiden määrä sävyttää myös kunkin juomaerän makua. Sadekesän rypäleistä tehty Rubiini on hieman hapokas. Aurinkoisen kesän rypäleet taas tuovat makeutta kuohuviiniin. Molemmilla sävyillä on ystävänsä.

Rubiinia kannattaa maistaa jo sen erityislaatuisuuden vuoksi. Onhan kyseessä maailman ensimmäinen Suomessa kasvatetuista viinirypäleistä tehty kuohujuoma.Teiskon Rubiini
Puolikuiva kuohujuoma. Saattaa sisältää ”viinikiveä”, joka näkyy pullon pohjalla kirkkaasti helmeilevänä, ohuena kerroksena. Se muodostuu viinirypäleen luontaisesta sokerista.Suomessa kasvavat viinirypäleet

Suomen oloissa voi kasvattaa monia talvemme kestäviä viinirypälelajikkeita. Ne sietävät pakkasta lajista riippuen -18 asteesta peräti -40 asteeseen. Latviassa kehitetty Zilga, joka on Rubiinissa käytettävä viinirypäle, on lajikkeista kenties parhaiten pakkasta kestävä.

Zilgan marja muistuttaa ulkonäöltään hieman mustikkaa, ja mustikan tavoin sen maku on mieto. Rypäleet kypsyvät Suomen kesän jo päätyttyä, syyskuun alkupuolella.12 % vol.
75 cl / 20 €

Tuote loppuunmyyty.