Mustikka


Karhu sen tietää

Jos Suomen kansalliseläin saisi valita parhaan marjan, se olisi epäilemättä mustikka. Karhu kartuttaa rasvakerrostaan syömällä jopa 20 kiloa mustikoita joka päivä ennen vetäytymistään puolen vuoden mittaiselle talvilevolle. Yhtä kauan kestää Teiskon jälkiruokaviini Mustikan valmistuminen.

Teiskon mustikkaviinissä maistuu suomalaisen metsän ystävällinen, samettisen pehmeä maku. Mustikkaviini on täyteläinen, mutta vain lievästi makea aperitiivi. Valmistuksessa käytetyt, villeinä kasvavat mustikat poimitaan käsin Suomen puhtaista metsistä.

Mustikka on kaikista viiniemme marjoista viinintekijän näkökulmasta haastavin – sen kohdalla edellytetään erityistä tarkkuutta ja osaamista jo käymisprosessin alkuun saattamisessa. Mustikkaviini tarvitsee pitkän käymisajan, sillä herkullisten, mutta mietojen marjojen maku siirtyy viiniin hitaasti. Lisäksi mustikoita tarvitaan onnistuneeseen lopputulokseen runsaasti.

Hankimme mustikat kokonaisina tutuilta poimijoilta, jotta niiden laatu voidaan varmistaa. Mustikat myös käytetään käsityöviinin perinteisessä mäskikäymisprosessissa kuorineen, jotta viiniin siirtyvät marjan aito maku ja väri.

Teiskon Viinin kolmen sukupolven mittainen kokemus ja jatkuva makujen testaus ovat tuoneet meille varman osaamisen parhaiden marjaviinien valmistukseen. Teiskon Mustikan makuun siirtyvät mustikan hienoimmat sävyt. Juuri ne, jotka tekevät mustikasta metsän kuninkaan suosikkimarjan.Teiskon Mustikka

Parhaimmillaan sinihomejuuston tai suklaakakun kanssa sekä suomalaisittain saunan jälkeen terassilla nautittuna.Mustikka

Epävirallinen Suomen kansallismarja ja erittäin terveellinen superfood, jonka maine on kiirinyt kauas. Mustikkaa viedään Suomesta muihin maihin yli neljä miljoonaa kiloa joka vuosi.11 % vol.

Tuote loppuunmyyty.

Seuraa saatavuuspäivityksiä somessa:
facebook
instagram

 "Tämä ja suklaakakku - täydellinen yhdistelmä"