JoikuSaisiko olla Lapin soiden mettä?

Oranssina hehkuva lakka on niin kaunis marja, että sitä on luultu kukaksi. Se on lappalaisille erityisen tärkeä, joten sillä on monta muutakin nimeä – suomuurain, hilla, rahkamarja ja valokki.

Joiku tarkoittaa alun perin Lapin alkuperäiskansan, saamelaisten runolaulua. Ja jos totta puhutaan, myös lakkaviini Joiku on toisinaan innostanut nauttijansa lauluun.

Lakka on voimakas, hieman makea marja, jolla on intensiivinen, viettelevä tuoksu. Tämä nautiskelujuoma soveltuu parhaiten jälkiruokien ja juustojen kumppaniksi.

Joikun villit lakat tulevat Suomen Lapista, jossa aidot lappalaiset poimivat ne iloksemme meille.

Joikun lakat ovatkin aina luonnonmukaisia ja puhtaita, jonka voimme myös varmistaa, sillä ostamme kaikki marjat kokonaisina.

Lakka on viiniemme kallein raaka-aine ja todennäköisesti Suomen metsien arvostetuin marja. Suosittelemmekin, että kohtelet Joikua sen ansaitsemalla arvolla, mikä ei kuitenkaan tarkoita laulusta pidättäytymistä.Lakkaviini Joiku

Jälkiruokaviini Joikussa maistuvat lakan persoonallinen, intensiivinen makeus ja juhlavuus. Joiku on parhaimmillaan juustojen, erityisesti Lapin juuston seurana.Lakka ja joiku (runolaulu)

Kirkkaan oranssin värinen lakka on arvostettu, mehukas marja, jonka mukaan on nimetty mm. yksi Suomen kunnista, Muurame. Lakka nautitaan useimmiten jälkiruoissa tai syödään sellaisenaan.

Lakka kasvaa soilla tai niiden tuntumassa. Marja on erityisen tärkeä lappalaisille, sillä se kykenee talvehtivaan Lapin kylmissä oloissa, jopa yli -40 asteen pakkasessa. Kylmänsietokykynsä ansiosta Lakka on yksi maailman pohjoisimmaksi levinneistä kukkivista kasveista.

Joiku on Vienan karjalaisten ja saamelaisten proosalaulua, jota lauletaan yleensä ilman säestystä, ja jonka säveltä muunnellaan mielentilan mukaan. Joiun selvästi tunnistettava erityispiirre on tavanomaisesta laulusta poikkeava äänimaisema, jota laulaja sävyttää kurkunpään lihaksillaan.12 % vol.
50 cl / 22 €