Metsän Kuningas


Vahva ja ystävällinen kuin metsä itse

”Kun kukaan muu ei suomalaista lohduta, metsä lohduttaa”, kertoo vanha sanonta. Metsä on suomalaisten tärkein kansallisomaisuus niin historian, talouden kuin henkisen perustamme kannalta.

Metsän kuningas -viini on ansainnut nimensä. Sen makua on antamassa mustikka, joka on todellisen metsiemme kuninkaan eli ruskeakarhun tärkeimpiä ravinnon lähteitä. Tämä mustikka-vadelmaviini on parhaimmillaan juuri riistan, esimerkiksi hirven tai peuran kanssa nautittuna.

Metsän kuningas on kahden erilaisen marjan raikas kohtaaminen. Kun villi mustikka tuo makuun pehmeyttä, vadelma edustaa voimaa. Lopputulos on kuin metsä itse, vahva ja ystävällinen. Viinikielellä makua voisi kutsua täyteläiseksi ja puolimakeaksi.

Mustikan tavoin vadelma on metsän luonnonvarainen marja, josta on jalostettu viljelyyn sopivia muotoja. Kuten kaikki marjamme, myös Metsän kuninkaan mustikka ja vadelma hankitaan tutuilta kumppaneilta.

Luonnonvaraisina kasvavat, luonnonmukaiset villimustikat on poimittu metsistä käsin. Vadelmat taas kasvatettu tutulla vadelmatilalle. Syy viljeltyjen vadelmien käyttöön on niiden metsävadelmaa parempi maku ja saatavuus.

Varmistamme kaikkien marjojemme puhtauden hankkimalla ne kokonaisina, jollaisena ne myös käytetään käsityöviiniemme perinteisessä mäskikäymisessä.

Metsän kuningas oli ensimmäinen viinituotteemme yhdessä Teiskon Päivänsäteen kanssa.Metsän kuningas

Puolimakea mustikka-vadelmaviini, joka soveltuu erinomaisesti riistan lisäksi grillatun lihan kanssa nautittavaksi.Metsä, vadelma ja mustikka

Suomen asuttaminen jääkauden jälkeen perustui metsään ja sen antimiin. Esikristillisellä kaudella metsää hallitsi Tapio, jota kutsuttiin metsän jumalaksi, haltijaksi ja kuninkaaksi. Tapion metsäisen valtakunnan nimi oli Tapiola.

Vielä 1950-luvulla 80% Suomen viennin arvosta kertyi metsätuotteista. Nyt metsän merkitys on jälleen nousussa puusta tehtävien biotuotteiden ansiosta.

Vaikka Suomi on kaupungistunut, suuri osa suomalaisista lapsista ja aikuisista leikkii, urheilee tai retkeilee yhä metsissä. Syyskesällä monen suomalaisen tärkein harrastus on metsämarjojen ja sienien kerääminen.

Luonnonvaraisen vadelman kasvupaikat ovat karuja hakkuaukeita ja ojien vierustoja. Vadelma on lastenkin suosikki, erityisesti mehun tai hillon muodossa. Monikäyttöisestä marjasta tehdään myös viinietikkaa ja siirappia, ja se on ainesosana makeisissa sekä kosmetiikassa. Sen lehdistä tehdään teetä ja salaatteja.12 % vol.
50 cl

Tuote loppuunmyyty. Uusi erä tulossa.
Seuraa saatavuuspäivityksiä somessa:
facebook
instagram