Teiskon Päivänsäde


Aurinkorannan iloinen esikoinen

Teiskon Päivänsäde syntyi vuonna 1998 – samana vuonna kuin Teiskon Viini. Se on Aurinkoranta-nimisen viinitilamme ensimmäinen virallinen lapsi eli yritysmuotoisen toimintamme ensimmäinen viinituote.

Puolikuivassa Päivänsäteessä maistuvat hivenen kirpeä valkoherukka ja makea hunaja. Tämän puolikuivan ja mutkattoman luonnollisen viinin makuyhdistelmä on pirteä, ryhdikäs, jopa kipakka – mutta ehdottoman iloinen. Aivan kuin viinitilamme pihamaalta näkyvä, järveen rajautuva peltomaisema kirkkaana alkukevään päivänä.

Hankimme Teiskon Päivänsäteen valkoherukat tutuilta viljelijöiltä, kuten kaikki marjaviiniemme raaka-aineet. Hunajan ostamme pihamme tuntumasta avautuvan järven vastarannalta, paikalliselta mehiläistarhaajalta.

Teiskon Päivänsäde syntyi jäädäkseen. Se on saavuttanut laajan ystäväkunnan, ja on yksi käsityöviiniemme tuotannon tukipylväistä. Päivänsädettä tullaan kysymään ja hakemaan pitkienkin matkojen takaa.

Teiskon Päivänsäde on yrityksemme nimikkoviini.Teiskon Päivänsäde

Puolikuiva viini. Parhaimmillaan kalan ja juustojen kanssa. Tarjoilu viilennettynä.Valkoherukka ja hunaja

Valkoherukka eli valkoinen viinimarja on Suomen kolmanneksi eniten viljelty viinimarja. Se on punaherukan muunnos, mutta makeampi ja vähemmän hapan kuin punaherukka.

Mehiläistarhaus alkoi Suomessa 1700-luvun lopulla. Tällä hetkellä Suomessa on vajaat 3000 mehiläistarhaajaa, joihin kuuluu sekä harrastelijoita että ammattilaisia. Kova talvi verottaa maamme noin 10-15 prosenttia 60 000 tarhamehiläisen pesästä vuosittain. Pienen osan tuhoavat tikka ja karhu.10,5 % vol.
50 cl /  18 €