Tomaatti


Haluaisitko yllättää vieraasi?

Moni sokkomaistaja on arvellut tomaattiviiniämme valkoviiniksi. Kyseessä on kuitenkin aito suomalainen tomaattiviini, joka on käsityöviinien pitkäaikaisen tuotekehityksemme iloinen yllättäjä.

Tomaattiviini on herättänyt runsaasti ihastusta. Maultaan se on valikoimamme kuivin ruokaviini, joka sopii mainiosti myös nautiskeluun. Tämä väriltään vaalea tunnelman juhlistaja tuoksuu vahvemmalta kuin maistuu.

Teiskon tomaattiviinin valmistus aloitettiin vuonna 2000. Tomaattiviinimme on lajissaan maailman ensimmäisiä. Tiedossamme on, että myös Kanadassa ja Meksikossa on saatavilla tomaattiviiniä.

Hankimme tomaatit ensimmäisiin viinieriin viljelijältä, joka kasvatti tomaatteja pihastamme näkyvän järven vastarannalta. Tänäkin päivänä hankimme tomaatit suomalaiselta viljelijältä.  Ne hyödynnetään viinin valmistuksessa kokonaisina, kuten perinteisellä mäskikäymisellä valmistettujen viinien prosessiin kuuluu.

Jos sinulla on hiukan kokeilumieltä tai halua yllättää vieraasi, suosittelemme vilpittömästä tomaattiviiniä.Teiskon tomaattiviini

Kuiva viini, joka sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi Mozarella-juuston kera. Jos haluat leikitellä aiheella vieraasi kanssa, kiinnitä basilikan lehti juomalasin reunaan.Suomalainen tomaatti

Ensimmäisiä tomaatin taimia istutettiin Suomen maaperään jo 1870-luvulla, mutta viljely laajeni vasta 1950-luvulla. Useimmat suomalaiset tomaatit kasvavat ilmanalamme takia kasvihuoneissa. Myös moni suomalainen yksityishenkilö istuttaa tomaatin parvekkeelleen tai pihalleen kesän alussa ja nauttii kypsät tomaatit kesän päätteeksi. Viljely ulkona on tarkkaa puuhaa, sillä yksikin pakkasyö lannistaa kasvin. Istutus onkin parasta tehdä vasta kesäkuussa. Suomalaisilla on erittäin terveelliseen tomaattiin lämmin suhde, sillä me käytämme tuoreita tomaatteja keskimäärin 10 kiloa asukasta kohden vuodessa.10 % vol.
50 cl / 15,50 €
20 cl / 9,90 €

Saatavilla Viinikioskilta"Ihana, pitkä kuiva kesä"


Lue kuinka Tomaattihurahdus-blogi on Tomaattiviinin jäljillä