Ostoskorisi on tyhjä!
Sulatetun juuston tuoksu täyttää huoneen, peruna höyryää lautasella ja hyvä seura ympärillä tekee illasta unohtumattoman. Raclette-ilta on yksi viihtyisimmistä tavoista nauttia ruoasta yhdessä, mutta oikea viinivalinta nostaa kokemuksen aivan uudelle tasolle. Kun rasvainen, suolainen juusto kohtaa raikkauden ja hapokkuuden lasissa, syntyy makuyhdistelmä, joka saa jokaisen raclette-ystävän hymyilemään. Onneksi täydellisen viinin löytäminen ei ole vaikeaa, kun…
Kuvittele viiniä, joka on niin täyteläinen ja monivivahteinen, että yksi kulaus vie sinut Italian auringonpaahtamille kukkuloille. Amarone on viini, joka ei anna periksi kiireessä, vaan vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja omistautumista. Tämä Veronan alueen helmi on vakuuttanut viininystävät ympäri maailman ainutlaatuisella valmistustavallaan ja unohtumattomalla mauillaan. Jos etsit viiniä, joka jättää pysyvän vaikutuksen, Amarone on tutustumisen arvoinen.…
Viinilasi kädessä, hyvää seuraa ympärillä ja uusia makuelämyksiä odottamassa – viinitasting on paljon enemmän än pelkkää juomista. Se on matka aistien maailmaan, jossa jokainen nuuhkaus ja maistelu paljastaa jotain uutta pullossa piilevästä tarinasta. Ei tarvitse olla sommelier nauttiakseen viinin saloista, sillä viinitastingin perusteet ovat yllättävän helppoja omaksua. Miksi viinitastingissa kannattaa käydä? Viinitasting avaa täysin uuden…
Ensimmäinen tuoksu tuntuu kuin aamu sumuisella jokilaaksolla. Lasista nousee sitrusta, vihreää omenaa ja raikasta yrttisyyttä, jonka taustalla on kivinen, lähes suolainen kaiku. Sancerre viini on kuin selkeä kompassi valkoviinin maailmassa: suunta on aina kohti raikkautta, tarkkuutta ja ruokaa rakastavaa tasapainoa. Kun ymmärtää muutaman perusasian, valinta hyllyllä helpottuu ja lasiin asettuu viini, joka tekee jokaisesta suupalasta…
Ensimmäinen tuoksu kertoo jo paljon. Lasista nousee kypsää kirsikkaa, hentoa vaniljaa ja mausteista lämpöä, jonka taustalla on selkeä rakenne. Rioja viini on yhtä aikaa helposti lähestyttävä ja moniulotteinen, ja juuri siksi se palaa pöytiin yhä uudelleen. Kun ymmärtää peruspalikat, valinta helpottuu ja viini löytää luonnollisen paikkansa sekä arkiruokien että huolella suunniteltujen menujen rinnalla. Riojan viehätys…
Ensimmäinen nuuhkaisu kertoo jo paljon. Tumman marjainen tuoksu, hentoinen setri ja mausteinen kaiku kutsuvat ottamaan siemauksen, jossa rakenne ja eleganssi kulkevat rinnakkain. Bordeaux viini on yhtä aikaa perinteikäs ja elävä, ja juuri siksi se kiinnostaa vuodesta toiseen niin arjen ruokapöydässä kuin juhlien huipennuksissa. Bordeaux’n lumous syntyy tasapainosta. Merellinen ilmasto viilentää, aurinko kypsyttää ja soraiset sekä…
Tokajin hiipivä taika paljastuu jo ensituoksussa. Lasiin nousee kuivattua aprikoosia, hunajaa ja appelsiininkuorta, mutta samaan aikaan jokin raikas ja kivinen pitää aistit hereillä. Makeus ei ole tahmea, vaan rakenteen kantama. Kun ymmärtää, mistä tämä tasapaino syntyy, tokaji viini avautuu aivan uudella tavalla ja löytää paikkansa sekä jälkiruokapöydässä että suolaisempien annosten rinnalla. Tokajin viehätys rakentuu ilmaston…
Talvikauden suosikkiruoka on pieni ja pyöreä, mutta sen ympärille rakentuu yllättävän suuri makumaailma. Blini on kuin tyhjä canvas, jolle jokainen voi levittää smetanaa, sipulia, roe-helmiä, savukalaa, sieniä tai jopa makeita kokeiluja. Siksi blini viini ei ole yksi vastaus, vaan harkittu valikoima tyylejä, jotka nostavat esiin täytteiden suolan, rasvan ja happojen tasapainon. Blinin taika on rakenteessa.…
Kun ruokavalio on ketoa mukaileva ja illalliselle toivotaan silti viinilasillinen, kysymys nousee nopeasti pintaan: mikä on paras keto viini. Vastaus ei löydy yhdestä rypäleestä tai brändistä, vaan tavoista, joilla valitset tyylin, tulkitset etiketin ja sovitat lasin osaksi ateriaa. Kun pidät katseen kuivassa tyylissä ja kuuntelet viinin rakennetta, saat makua ilman turhaa sokeria. Mikä tekee ketoksi…
Kun iltaan kaipaa makua, mutta keveyttä enemmän kuin potkua, katse osuu sanoihin mieto viini alkoholipitoisuus. Aihe herättää kiinnostusta, koska vahvuus vaikuttaa kaikkeen alkaen suutuntumasta ja aromien intensiteetistä aina siihen, miten viini istuu ruokapöytään. Kun ymmärtää, mistä voimakkuus syntyy ja miten sitä voi ennakoida, valinta hyllyllä käy rennosti ja osuu useammin nappiin. Maltillinen vahvuus tuo pöytään…